keskiviikko 7. tammikuuta 2015

47 Ronin

47 Ronin****

Elikkäs tälläinen elokuva tuli katsottua. Täytyy myöntää, että odotukset tätä elokuvaa kohtaan eivät olleet kovin suuret, niinpä elokuva pääsi yllättämään minut iloisesti. Edes sähkökatkokset, jotka pätkäisivät elokuvan pari kertaa eivät haitanneet. Elokuvan nimestä sen verran, että ronin tarkoittaa japanilaisessa kulttuurissa isännätöntä samuraita, eikä mitään hätää jos et tiennyt tuota aikaisemmin. En minäkään tiennyt ennen tätä elokuvaa. Kyllä sitä vaan oppii uutta koko ajan...


Elokuvassa nousee vahvasti esille japanilainen kulttuuri, joka tuntuu näin länsimaalaisen näkökulmasta todella oudolta. Esimerkiksi kuolema oman käden kautta on kunniakas teko ja ihmiset pitävät sitä melkein saman veroisena kuin armahdus. Tarinan juoni lähtee liikkeelle siitä, kun 47 samurain johtaja lordi Asanon löytää metsästä puoliverisen pojan Kain ja ottaa hänet suojaansa varoituksista huolimatta. Kaita ei hyväksytä yhteisössä perimänsä takia ja hän joutuu kestämään muiden pilkkaa. Kun soppaan lisätään vielä juoniva loordi Kira noitineen on saatu luotua elokuvalle pohja, johon mahtuu mukaan myös rakkaustarina.


 Eniten elokuvassa mielytti minua se, ettei se ollut kokonaan vaan näyttäviä taistelukohtauksia pienellä juonen tyngällä höystettynä vaan siinä oli oikea tarinakin. Minusta elokuva avasi silmiä, koska aina on hyvä katsoa asioita eri kantilta kuin tavallisesti. Muutenkin nykyaikana on tärkeä taito ymmärtää ihmisiä eripuolilta maailmaa ja mikä olisikaan parempi tapa kuin tutusta kulttuuriin. Ennen kuin näin elokuvan en olisi tarttunut siihen, mutta onneksi minä en ole aina se joka päättää mitä katsotaan. Kun tämä elokuva pitää vielä arvostella tähdillä sanoisin, että kyllä tämä elokuva ansaitsee neljä tähteä viidestä, eli se on katsomisen arvoinen. 
Jos kiinnostus heräsi niin tuolta voit käydä katsomassa elokuvan trailerin: https://www.youtube.com/watch?v=j8cKdDkkIYY



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti