torstai 22. tammikuuta 2015

The Hobbit The Battle of Five Armies

Hobitti - Viiden armeijan taistelu****

Olihan tämä pakko käydä katsomassa elokuvissa, kun olin katsonut aikaisemmatkin kolmiulotteisina ja eilen sattui olemaan Finnkinon superpäivä (Wihii!). Tarina oli kyllä melko kaukana kirjasta, mutta silti elokuva oli ihan hyvä. Tässä oli osattu hyödyntää hyvin kolmiulotteisuutta, joten se toimi.

Tarinallisesti elokuva ei ollut kovin kummoinen, eikä se ole ihmekkään kun yhdestä ohuesta kirjasta väännetään kolme pitkää elokuvaa. Taistelukohtaukset olivat näyttäviä ja muutenkin tehosteisiin oli kyllä panostettu. Smaug oli aivan mahtavasti animoitu; lohikäärme liikkui todella sulavasti ja siivetkin olivat kerrankin edes hieman isommat kuin usein elokuvissa. Sellaisen ruumiin ilmaan saamiseksi vaaditaan enemmän kuin  pikkuriikkiset läpykät. :D


Bilbo reppulia näytellyt Martin Freeman on minusta kyllä osuva valinta rooliin. En tiedä miksi, mutta Bilbo on elokuvassa juuri sellainen kuin kuvittelin kirjan perusteella. Ehkä näyttelijän eleet ja ilmeet tekevät sen, että hän sopii Bilboksi tähän tarinaan todella hyvin. Tähtiä elokuvalle on kait sitten pakko antaa neljä vaikka tarina ei ollutkaan niin hyvä, mutta elokuvan näyttävyys ja hahmot pelastivat sen. Joskus elokuvan maailmakin riittää tekemään siitä katsomisen arvoisen.
Traileriin linkki: https://www.youtube.com/watch?v=ZSzeFFsKEt4



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti